Dirty Deal Teatro

Justīne Kļava

Dvēseļu utenis

kara drāma virtuvē

    Izrādes ilgums: 1h 15 min
    Biļešu cenas: 9.00 /   15.00  Eur
    Pirmizrāde: 09.17.2017

    Par izrādi

    Izrādes centrā atrodas Latvijā dzīvojošu sešu studentu kopiena, kuru likteņus izsķir nevis valsts ģeopolitiskā atrašanās vieta starp rietumiem un austrumiem, bet paaudzes atrašanās laikā starp sabiedrībā neatrisinātiem pagātnes konfliktiem un neziņu par nākotni.

    Galvenie varoņi savus priekšstatus viens par otru veido nevis reālajā sadzīvē, bet no savu tēvu, vectēvu un pat vecvectēvu nostāstiem un populistiskiem ierakstiem sociālajos tīklos, kā rezultātā mierīga līdzpastāvēšana kļūst tikpat kā neiespējama.

    Izrādes laikā seši studenti metas intelektuālā kaujā, kurā cīnās nevis par atbrīvošanos no iebrucēju jūga, bet par atbrīvošanos no stereotipiem un savu vectēvu pagātnes rēgiem. „Dvēseļu utenī” šķietami sadzīviska konflikta laikā tiek dekonstruēti iepriekšējo paaudžu radīti mīti par nacionālo identitāti, lai neļautu savu vectēvu bailēm un aizvainojumiem noteikt mūsdienu jauniešu izvēles un cīnītos par kopīgu vērtību sistēmu, kuras centrā atrodas cilvēks.

    Būtiska informācija skatītājiem – izrādes laikā vairākās ainās aktieri smēķē.

    Lasīt vairākAizvērt

    Tuvākās izrādes

    Izrādes tuvākajā laikā nav ieplānotas.Aicinām Jūs sekot informācijai mūsu sociālajos tīklos vai pieteikties teātra jaunumiem e-pastā.

    Režisore
    Inga Tropa
    Dramaturģe
    Justīne Kļava
    Skaniskais risinājums
    Jēkabs Nīmanis
    Scenogrāfe, māksliniece
    Pamela Butāne
    Gaismu mākslinieks
    Jānis Sniķers
    Videomāksliniece
    Austra Hauks
    Projekta menedžere:
    Ance Strazda

    Lomās

    Klāvs Mellis, Āris Matesovičs, Reinis Boters, Anastasija Rekuta-Džordževiča, Igors Šelegovskis, Ance Strazda
    Līga Ulberte
    Kultūras diena, 20.11.2017.

    Ļaujoties priekam, ko sniedz Dvēseļu uteņa piedzīvošana un turpināšanās galvā vairākas dienas pēc izrādes noskatīšanās, arvien uzmācīgāk pārņem doma, ka te ir darīšana ar… karnevālu. Tajā dzīves un mākslas karnevalizācijas nozīmē, par ko viduslaiku kultūras kontekstā pagājušā gadsimta vidū rakstīja krievu kultūrfilozofs Mihails Bahtins, kad augstais ar zemo apmainās vietām un kopīgi smiekli palīdz pārvarēt bailes no nezināmā.

    Lasīt pilnu recenziju
    Lauma Abramoviča
    www.delfi.lv, 27.10.2017

    Aktieru tiešās translācijas ekrānos rada realitātes šova sajūtu, kur izdzīvo stiprākais, varbūt arī tas, kuram ir labākie argumenti.

    Lasīt pilnu recenziju

    Foto galerija

    Video

    Izrādi atbalsta

    Dirtydealteatro.lv tiek izmantotas sīkdatnes. Tās ļauj jums ērti lietot vietni, bet mums analizēt apmeklējumu. Mēs neizmantojam reklāmai nepieciešamās sīkdatnes!