Dirty Deal Teatro

Matīss Gricmanis

Būt nacionālistam

atmiņu monologs četriem aktieriem

    Izrādes ilgums: 2h
    Biļešu cenas: 9.00 /   15.00  Eur
    Pirmizrāde: 04.13.2017

    Par izrādi

    Nacionālista pasaulē savas tautas intereses ir svarīgākas par individuālajām. Draugi ir līdzīgi domājošie, kurus neinteresē mazās ikdienas problēmas un laicīgie labumi. Pretinieku ir daudz, taču viņi ir zināmi. Patiesās vērtības uzplauks atkal, par spīti tam, ka mūsdienu materiālajā pasaulē tās zaudējušas savu nozīmību. Īsteni patrioti nedrīkst pakļauties valdošajai varai, kura klanās dažādu starptautisku organizāciju priekšā. Lai dzīvotu šajā izaicinājumu pilnajā pasaulē, vispirms jāatmostas pašam un tad jāatmodina latviešu tauta.

    Šis ir stāsts par to, kā izrādes dramaturgs Matīss Gricmanis nonāca darbā Saeimā par palīgu pazīstamam nacionālistu deputātam un par to, kas viņu līdz tam noveda.

    Lasīt vairākAizvērt

    Tuvākās izrādes

    Izrādes tuvākajā laikā nav ieplānotas.Aicinām Jūs sekot informācijai mūsu sociālajos tīklos vai pieteikties teātra jaunumiem e-pastā.

    Dramaturgs
    Matīss Gricmanis
    Režisors
    Valters Sīlis
    Scenogrāfs
    Uģis Bērziņš
    Gaismu mākslinieks
    Lauris Johansons

    Lomās

    Āris Matesovičs, Ance Strazda, Jānis Kronis
    Lauma Abramoviča
    www.delfi.lv, 20.04.2017

    Kāpēc terapeitiskais seanss? Nepārprotiet, šeit nav salīdzinājums ar slimībām vai to ārstēšanu. Domājams, nav viegli plašākai sabiedrībai atklāt par paša pieredzi politikā un idejām, kas savā laikā cietušas neveiksmi vai tikušas nesaprastas. Tā kā izrāde ir autobiogrāfiska un dokumentāla, ir jāuzdrīkstas ieskatīties vēsturei acīs un to darīt ar vairākiem desmitiem skatītāju.

    Lasīt pilnu recenziju
    Toms Čevers
    www.kroders.lv, 04.05.2017

    Ceļš līdz nacionālisma idejām un dalība Latvijas politikā ir tikai fons, uz kura atklāties dramaturga personībai, jo līdzās politikai minēti vairāki citi izšķiroši personiski notikumi: pieredze, ar māti piedaloties reliģiskas draudzes ceremonijās; apātiska bezcerība, vienam dzīvojot komunālā dzīvoklī pēc pārcelšanās no provinces uz Rīgu; noslēgtība no vienaudžiem vidusskolas laikā un pirmās romantiskās jūtas.

    Lasīt pilnu recenziju
    Armands Kalniņš
    www.kroders.lv, 04.05.2017

    Matīsa Gricmaņa un Valtera Sīļa izrāde ir ļoti asprātīga (reti izdodas teātrī tik daudz smieties), tajā ir veikli savērpta sižeta intriga, divas stundas paiet, laiku nemanot.(..) Tomēr „Būt nacionālistam” ir skarbāks iestudējums, jo stāsta par īstu likteni, un cilvēks, kura dzīvē iedziļināmies, izrādē ir dažu soļu tuvumā. Viņa dzīvi, atšķirībā no izdomāta stāsta, nav iespējas izmainīt pagātnē, tikai nākotnē.

    Lasīt pilnu recenziju
    Anda Buševica
    Latvijas Avīze, 02.05.2017.

    Režisoram Valteram Sīlim izdevies radīt lielisku izrādes tempu, vairāk nekā divas stundas ilgā izrāde aizrit neatslābstošā uzmanībā. Uģa Bērziņa minimālistiski, taču darbībai ļoti piemēroti iekārtotajā spēles laukumā aktieru spēle mijas ar dokumentāliem televīzijas ziņu fragmentiem.

    Lasīt pilnu recenziju
    Gunta Sloga
    www.satori.lv, 26.04.2017

    Taču izrāde ir drosmīga. Ne jau tāpēc, ka atklātu kādas politiskās virtuves aizkulises. Protams, izrādes veidotāji spilgti iezīmē Sila, Parādnieka un Dzintara raksturus, taču te nav nekā skandaloza vai iepriekš nezināma. Par drosmīgu to nevar saukt arī tāpēc, ka Sils, no kura fiziskā pārspēka jaunajam dramaturgam joprojām bail, noskatījies sev ne visai glaimojošu izrādi, viņu varētu iekaustīt. Gricmaņa drosme slēpjas spējā atklāti runāt par savām vājībām un nepilnībām, nereālistiskām un absurdām ambīcijām.

    Lasīt pilnu recenziju

    Foto galerija

    Video

    Dirtydealteatro.lv tiek izmantotas sīkdatnes. Tās ļauj jums ērti lietot vietni, bet mums analizēt apmeklējumu. Mēs neizmantojam reklāmai nepieciešamās sīkdatnes!