Dirty Deal Teatro

Inga Tropa

Baltā grāmata

izrāde sākumskolas vecuma bērniem

  • Izrāde bērniem
Izrādes ilgums: 1h 40min
Biļešu cenas: 9.00 /   27.00  Eur
Pirmizrāde: 12.05.2013

Par izrādi

Izrāde “Baltā grāmata” ir kopīgs ceļojums no mūsdienām uz 19. gadsimta laukiem. Tur ceļiniekus sagaida Jančuks – zinātkārs un aizrautīgs puika, ar kuru kopīgi atklāt un piedzīvot apkārt esošo pasauli. Lai gan ceļojums notiek Jančuka pasaulē, tur pieredzētais bieži vien sasaucas ar notikumiem un sajūtām šodien. Kopīgais ceļojums atklāj pasauli aizvien vairāk un vairāk, top skaidri tās likumi un kārtība, taču ikreiz, kad šķiet, ka viss tapis skaidrs, notiek kāds brīnums, un pasaule paliek kā noslēpums.

“Baltā grāmata” ir kopīga vakarēšana, palīgā ņemot Jāņa Jaunsudrabiņa “Baltās grāmatas” tekstu, visu vakarēšanas dalībnieku iztēli, divus aktierus un dažus teatrālus brīnumus. Soli pa solim no ikdienišķām lietām rodas izrāde. Soli pa solim izrādes skatītāji tiek aicināti kļūt par izrādes dalībniekiem un radītājiem – kopīgi tiek jāts uz maisiem pieguļā, lai pēc tam apgultos zālē un skatītos zvaigžņotās vasaras nakts debesīs. Reizē izrāde arī ir iedvesmas avots vakarēšanas dalībniekiem piedzīvoto atkārtot mājās, tajā iesaistot savus mājiniekus, viņu iztēli un jebkuru citu iztēli rosinošu tekstu.

Izrāde saņēmusi Baltijas Teātra festivāla 2014 Bērnu žūrijas galveno balvu, kā arī tikusi nominēta “Spēlmaņu nakts 2013/2014” balvai kategorijā “Gada izrāde bērniem vai pusaudžiem”.

Izrādē tiek izmantoti skatuves dūmi!

Lasīt vairākAizvērt

Tuvākās izrādes

Izrādes tuvākajā laikā nav ieplānotas.Aicinām Jūs sekot informācijai mūsu sociālajos tīklos vai pieteikties teātra jaunumiem e-pastā.

Režisore
Inga Tropa-Fišere
Scenogrāfe
Inga Alsiņa

Lomās

Lauma Balode, Jānis Znotiņš
Rūta Briede
www.satori.lv

Ingas Tropas “Baltā grāmata” ir tik pilna ar niansēm, dažādām noskaņām, pārdomātām detaļām, ka slinkāks režisors droši vien būtu pusi atstājis nākamajam iestudējumam. Kontekstā ar lauku darba tikumu šī izrāde ir izveidota līdz kaulam, un ir redzams, ka, strādājot pie uzveduma, nav pieļauti kompromisi – pārdomātas detaļas un scenogrāfiski pārsteigumi ir katrā ainā, aktieru enerģija neatlaižas ne mirkli, un divas stundas garā izrādē bez starpbrīža tas izskatās iespaidīgi.

Lasīt pilnu recenziju
Kristiāna Tīlika
www.kroders.lv

Šo izrādi visprecīzāk raksturo vārds vitalitāte – izrāde burtiski pulsē no dzīvīguma gan aktieru ekspresivitātes dēļ, gan tādēļ, ka bērni acumirklīgi pieņem izrādes noteikumus un atraisās. Tveicīgā klēts, kur norit izrāde, ir burtiski biezas enerģijas piepildīta, kas liek sarosīties visām maņām, un šī enerģija radusies, bērniem ļaujot uz skatuves vienkārši būt – viņi var slēpties teltī no aktieru radītā negaisa, var spēlēt kopā mūzikas instrumentus, meklēt izbēgušās žurkas, palīdzēt izrādes varonim atrast nozaudēto pīpi u.c.

Lasīt pilnu recenziju

Foto galerija

Video

Dirtydealteatro.lv tiek izmantotas sīkdatnes. Tās ļauj jums ērti lietot vietni, bet mums analizēt apmeklējumu. Mēs neizmantojam reklāmai nepieciešamās sīkdatnes!